Vi är skolan vid Tyrestaskogen, inbäddad i grönska och grandoft, som erbjuder våra elever i åldrarna 6 - 12 år en trygg lärmiljö som väcker nyfikenhet och lust att lära. Vi ska bedriva en modern och högkvalitativ undervisning som leder till att barnen utvecklar en mångsidig kompetens för att klara vuxenlivet i morgondagens samhälle.

Kreativitet, kommunikation, problemlösning och samarbete är exempel på viktiga förmågor som våra elever får utveckla hos oss. Detta sker ofta i samspel med naturen.

Svartbäcksskolan är en F-6-skola med grundskole- och särskoleklasser. Tyresta skola är Haninges grundsärskola för barn med mycket särskilda behov.

Kommunalt åker man med buss 807 från Gullmarsplan eller med buss 834 från Handenterminalen.

Våra mål

Att skapa en skola för barn i åldrarna 6 - 12 år med arbetsenheter där all personal tar ansvar för en trygg lärmiljö som väcker nyfikenhet och lust att lära.

Vi ska erbjuda våra elever en modern och högkvalitativ undervisning som leder till att barnen utvecklar en mångsidig kompetens för att klara vuxenlivet i morgondagens samhälle.

Kreativitet, kommunikation, samspel, problemlösningsförmåga och självtillit är exempel på viktiga förmågor som våra elever får utveckla hos oss.

Skolans historia

Svartbäckens skola byggdes 1846. Det är kommunens äldsta skolhus. Den första terminens undervisning började den 15 februari 1847. Museet öppnades den 15 februari 1997, på dagen 150 år efter den första skoldagen, på initiativ av Olle Flodby.

Senast uppdaterad: 8 mars 2019